Cursuri

Terapeutii care isi doresc sa-si aprofundeze cunostintele despre limfedem, cât și a modalității de a gestiona împreună cu pacientul această afecțiune, se pot inscrie la cursul Drenaj Limfatic Manual organizat de Academia noastra – Physio Sport Therapy Academy.

Scopul cursului este de a-i invata pe cursanti Managementul corect al Limfedemului!

Specialiștii vor obține cunoștințe concrete și solide despre sistemul limfatic, complicațiile acestuia. De asemenea, vor fi capabili să practice drenajul limfatic manual, să efectueze terapia compresivă corect, sa aplice Lymph Taping, să instruiască pacientul privind exercițiile fizice, autoîngrjirea, autodrenajul.

Vor obține cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare pentru a aplica cu succes drenajul limfatic manual si terapia decongestivăîn multe cazuri patologice, cum ar fi: cancerul de sân (limfedemul apărut la nivelul membrului superior, după mastectomii), cancerele ginecologice ( limfedem la nivelul pelvisului sau a membrului inferior), după operațiile de prostată, afecțiuni posttraumatice sau după intervenții chirurgicale cu evidarea ganglionilor, etc.

Cursul este segmentat în trei module, având la bază o vastă materie teoretică, combinată cu multă practică și studii de caz, conform modelului american de predare.

Important! Terapia poate fi efectuată doar de către terapeuti, de aceea Academia pregatește viitori specialiști care pot oferi un tratament adecvat, sfaturi si suport pacienților care se confruntă cu astfel de afecțiuni.

Afla mai multe despre curs, accesand pagina Academiei